• Alakítsd te a holnapot!

  Hozz össze egy csapatot, dolgozzátok ki a nyerő megoldást egy olyan problémára, ami nem csak számotokra, hanem akár az egész világra is hatással lehet! Ezzel nyerhettek ti is, az iskolátok is és a világ is!

   

  Ha ti vagytok a legjobbak, iskolátokkal 1.5 millió forint értékben válogathattok a Samsung Megoldások eszközlistájából.

   

   

   

  A jelentkezés lezárult.

 • A holnapot te alakítod

  A világ alakulásának mindannyian részesei vagyunk, de nem mindegy, hogy hogyan élünk ezzel a felelősséggel. Mi most gondoltunk egy merészet, és összehozzuk a diákokat, a tanárokat és a hazai tudományos élet kiemelkedő alakjait, hogy együtt dolgozzanak a tudomány és a technológia segítségével, olyan valós problémákon, amik akár mindannyiunk életére hatással lehetnek.

   

  Ez az EdisonKids Samsung támogatásával indított kihívása. A program alapját a Samsung nemzetközi sikereket elért Solve for Tomorrow, Megoldások a holnapért kezdeményezése adja. Magyarországon idén először élhetsz a lehetőséggel, és fejlesztheted STEM (Science, Technology, Engineering, Maths – természettudományok, technológia, mérnöki ismeretek és matematika) tudásod mellett az olyan szociális készségeidet is, mint a kritikai gondolkodás, a csoportmunka, a kreativitás vagy a strukturálatlan problémák megoldása.

 • Kik a résztvevők?

  Diákok és tanárok, együtt. Minimum két diák és egy tanár alkothat csapatot. Legyetek 12 és 18 év közöttiek, nem kell, hogy egy évfolyamra járjatok, viszont az fontos, hogy ugyanabban az iskolában tanuljatok. A pedagógusok esetében nincs korhatár :)

  Mi a feladat?

  Nézz körül az iskoládban vagy a tágabb környezetedben. Látsz olyan problémát, ami megragadja a fantáziád, amit szívesen megoldanál a csapatoddal együtt? Mindezt a tudomány és a technológia segítségével? Itt a helyetek!

  Melyik területhez áll a legközelebb az ötletetek?

  Egy vagy akár több téma is inspirálhat benneteket, most rajtatok a sor, hogy kitaláljátok milyen nyomot hagytok a világban.

  Olyan megoldásokat keresünk, amelyek legalább 1000 ember életére hatással lehetnek.

 • Több mint egy verseny

  Szerezzetek jövőbarát készségeket

  A Megoldások a holnapért kihívás nemcsak egy verseny, hanem egyben lehetőség a fejlődésre is. A bejutó csapatoknak és tanáraiknak workshopokat, és folyamatos mentori támogatást nyújtunk, hogy a legtöbbet hozhassátok ki mind magatokból, mind az ötleteitekből. Ha szeretnéd felvértezni magatokat a jövőhöz szükséges készségekkel, a Megoldások a holnapért a ti versenyetek!

 • A kihívás menete

  1

  Jelentkezzetek egy problémával

  2021. március 15-ig

   

  Küldjetek nekünk egy bemutatkozó videót, amiben elmesélitek, milyen problémára kerestek majd megoldást, és mi az ötletetek. Mondjátok el azt is, miért ti vagytok a legmegfelelőbb csapat erre a feladatra.

   

  (A jelentkezés lezárult.)

  2

  2. Találjátok ki a megoldást

  2021. március 22. - május 9.

   

  A bejutó csapatok egy online műhelyen vesznek részt, ahol megismerkednek a kreatív gondolkodás és problémamegoldás modern eszközeivel. Ezzel párhuzamosan dolgoztok az eredeti felvetésetek megoldásán a tudomány és a technológia segítségével. A szakasz végén beérkező terveket szakértő zsűri bírálja el. Minden csapatot és a terveiket is bemutatjuk oldalainkon, a legjobb nyolc csapat pedig továbbjut a következő fordulóba.

  3

  3. Próbáljátok ki, hogy működik-e a terv

  2021. május 10. - június 6.

   

  Kész a tervetek, ideje valósággá tenni! Ezekben a hetekben a megvalósításon dolgoztok majd, párhuzamosan pedig különböző műhelyeken is részt vesztek. Emellett minden csapat kap egy-egy mentort, akivel hetente egyszer leülhettek átbeszélni a felmerülő akadályokat.

  4

  4. Mutassátok be, mire jutottatok

  2021. június 7.-13.

   

  A versenyt egy online prezentáció zárja, ahol bemutatjátok az elkészült megoldásaitokat a zsűrinek. A három legjobb projekt csapata pedig már tervezheti is, hogy milyen termékekkel gyarapítja saját és iskolája eszközparkját is, összesen 2.5 millió forint értékben, a Samsung Megoldások eszközlistájából választva.

   

 • Legyél te is EdisonTanár

  Azokat a menő, lelkes, jövőbe tekintő oktatókat keressük, akik szívesen dolgoznak együtt a diákjaikkal a jelen kihívásain. Ha pedagógusként a közösséged problémáiban nem akadályokat, hanem lehetőségeket látsz, ha szeretsz közösen alkotni a tanulóiddal, akkor téged keresünk!

   

  Célunk, hogy kiemeljük és elismerjük ezt az extra erőfeszítést, a mindennapokhoz hozzáadott pluszt, és közösen ünnepeljük az EdisonTanárokat és fejlesszük közösségüket.

 • Zsűri

   

  A kihívás fővédnöke:

  Dr. Meskó Bertalan

  Orvosi jövőkutató, The Medical Futurist Institute vezetője

  A zsűri tagjai:

  Joós Andrea

  tudománykommunikációs szakember, tanár

  Kunos Balázs

  alelnök

  Novák Blanka

  Drop the STEM podcast, STEMPOOL

  Fiatal kutató, SynthEthics alapító

  Osbáth Norbert

  Youtuber

  Szigeti Fanni

  ügyvezető

  Dr. Tilesch György

  elnök, a Mesterség és Intelligencia könyv társszerzője

  Vas Alexa Zsófia

  Low Cost Robotics

  startup alapító, mérnökhallgató

  Veres Rita

  stratégiai vezető

  Vitray Tamás ifj.

  főszerkesztő

 • Mentorok

  Jelentkezzetek és tervezzük újra a jövőt!

  Design Thinking tréner,

  egyetemi oktató

  Találjuk meg a legjobb ötletet!

  Design Thinking tréner,

  egyetemi oktató,

  a Cellux Csoport alapítója

  Dolgozzuk ki a megoldást!

  Design Thinking tréner,

  a Four Bites Catering alapítója

 • Kapcsolat

  Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével.